sl

Projekt

Izdelava projektne dokumentacije za izgradnjo dostopnih cest in deviacij obstoječih cest za izgradnjo drugega tira železniške proge Divača Koper

Izdelava projektne dokumentacije za izgradnjo dostopnih cest in deviacij obstoječih cest za izgradnjo drugega tira železniške proge Divača Koper

V sklopu projekta smo izdelali projektno dokumentacijo za ureditev dostopnih cest do predorov in viaduktov na 2. tiru železniške proge Divača-Koper ter ureditev deviacij obstoječih cest v trasi proge.

Projekt poleg dobrih 20 km cest različnih prečnih profilov in utrditev obsega še izgradnjo prepustov in mostov, podpornih in opornih konstrukcij, vodnogospodarske ureditve ter izvedbo meteorne odvodnje in vodovoda.

Leta 2021 je izdelana PID, NOV in BCP projektna dokumentacija dostopnih cest za potrebe izgradnje drugega tira žel. proge Divača – Koper. Uspešno so opravljeni komisijski pregledi rekonstrukcije državnih cest (DRSI), v mesecu oktobru pa sledi še tehnični pregled vseh preostalih dostopnih cest v skupni dolžini cca. 20km ter z vsemi pripadajočimi objekti (mostovi, zidovi, prepusti) in komunalno ureditvijo.

 

Investitor:

Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Tržaška cesta 19, 1000 Ljubljana

Leto izdelave:

2009 – 2011 (PGD), 2017 (PZI), 2021 (PID, NOV in BCP)

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.