sl

Projekt

Informacijsko modeliranje za odsek železniške proge Maribor–Šentilj

Informacijsko modeliranje za odsek železniške proge Maribor–Šentilj

V fazi načrtovanja (PGD in PZI) smo za naročnika načrtovali in vodili projekt skozi BIM-pristop na lastnem skupnem podatkovnem okolju (CDE), izdelali BIM 3D-modele za cestne ureditve s pripadajočimi objekti, BIM 4D- in 5D-modele ter vršili BIM-koordinacijo.

Za naročnika smo vodili projekt v BIM-okolju z vzpostavitvijo projektnega strežnika, izdelali parametrične BIM 3D-modele (podporne in oporne konstrukcije, cestne ureditve s pripadajočo prometno opremo, komunalni vodi in podvoz), vključno s popisom in predračunom del ter 4D- in 5D-simulacijo gradnje, ki ustrezno reprezentira vse projektne rešitve v fazi PGD in PZI. Med fazo načrtovanja se je periodično izvajala koordinacija vseh BIM-modelov.

Tip projekta:

Novogradnja

Lokacija:

Odsek Maribor –Šentilj je del glavne železniške proge Zidani Most–Šentilj–d. m., št. 30

Investicijska vrednost:

109.440.795,30 milijona evrov

Storitve:

Vodenje in načrtovanje BIM-pristopa, BIM 3D-modeliranje, BIM 4D-modeliranje, BIM 5D-modeliranje, BIM-koordinacija

Investitor:

Republika Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija RS za infrastrukturo

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.