sl

Novica

Potres na Hrvaškem

Potres na Hrvaškem

januar 2021

Konec leta 2020 so se v okolici mesta Petrinja zgodili trije močnejši potresi z magnitudami 5.0, 5.2 in 6.4.

Moč potresa smo začutili tudi v Sloveniji.

Kolegi iz Zagreba, ki so gradbinci, so bili še isti dan pozvani v akcijo pregledov objektov, ki traja še danes. Skozi preglede ugotavljajo stanje in uporabnost objektov. Do današnjega dne je več kot 35.000 objektov prejelo rdečo oznako, kar pomeni, da je objekt neuporaben in ga bo potrebno zrušiti. Tako so lahko iz prve roke videli pravo stanje na terenu oz. katastrofo. Na podlagi tega so se s sodelavci iz podružnice Lineal Zagreb odločili, da bodo priskočili na pomoč. Družinam pomagajo postavljati nove dimnike in popravljati strehe.

Do danes so izpeljali 4 delovne akcije, v katerih so pomagali 13 družinam.

V akcijo popotresne pomoči pa je vključen tudi Lineal. Na predlog vodstva podjetja in v dogovoru z lokalnim komunalnim podjetjem bomo donirali CCTV pregled kanalizacijskega omrežja na področju mesta Petrinja. Pregledali bomo 15 km kanalizacije in izdelali poročilo o stanju cevovodov, ki bo v veliko pomoč v popotresni obnovi mesta. Vrednost donacije je 15.000€.

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.