sl

Novica

Po tridesetih letih vemo, kam je vredno investirati

Po tridesetih letih vemo, kam je vredno investirati

december 2020

Lineal ob 30. obletnici podjetja skupaj z Domom Danice Vogrinec pričenja akcijo Za kanček več z Inženirji dobrodelnosti.

“Po treh desetletjih smo tam, kjer smo želeli. Lineal je vodilno podjetje na področju svetovalnega inženiringa s prodorno ekipo strokovnjakov,” ob trideseti obletnici podjetja sporoča direktor mag. Dušan Ogrizek. “Sedaj tudi vemo, kje želimo pustiti pečat.”
Na strokovnem področju smo z odličnostjo izpeljali najzahtevnejše projekte prometne infrastrukture, na družbenem pa svojo pot nadaljujemo z dobrodelnimi gestami. Leto 2020 je ustvarilo izjemne razmere, na katere se želimo družbeno odgovorno odzvati.

Inženirji dobrodelnosti za premišljeno družbeno odgovornost

Skupaj z Domom Danice Vogrinec Maribor vstopamo v akcijo Za kanček več z Inženirji dobrodelnosti. To je skupen poziv podjetjem, da namesto prazničnega obdarovanja svojo zahvalo za zaključeno poslovno leto izrazijo z dobrodelnimi gestami.

“Premišljen pristop k dobrodelnosti je ključen za izboljšanje kakovosti bivanja vseh generacij,” pojasnjuje direktor Doma Danice Vogrinec mag. Marko Slavič. “Lineal je med prvimi slišal naš klic, da smo kot družba odgovorni za dostojanstveno življenje starostnikov.”

V Linealu že vrsto let podpiramo dobrodelne projekte. Letos, ko naše podjetje praznuje 30 let, smo se odločili, da bomo začeli novo poglavje družbene odgovornosti. Namesto decembrskega obdarovanja bomo donirali Domu Danice Vogrinec in k temu pozvali tudi naše poslovne partnerje.

Z našo donacijo bodo v Domu Danice Vogrinec Maribor pristopili k nakupu zemljišča, na katerem bodo uredili zelenjavni in cvetlični vrt. Z lastnimi zunanjimi površinami in povečanjem aktivnosti na prostem bo narejen korak h kvalitetnejšemu bivanju starostnikov in k delni samooskrbi doma z lastno zelenjavo. Upamo, da bo to postal uspešen primer dobre prakse.

Za kanček več z Domom Danice Vogrinec

Dom Danice Vogrinec Maribor presega splošno percepcijo državne javne ustanove, v kateri se po običajnih praksah skrbi za starejše. Zavezani so h kontinuiranemu prilagajanju in izboljšavam pri delu s starostniki ter odraslimi s posebnimi potrebami. V Domu pod blagovno znamko DANica zagotavljajo kakovostno, prijazno in varno storitev ter se ponašajo z znamkama Kluba 100-letnikov Slovenije Doma Danice Vogrinec Maribor in Daničine štafete modrosti, ki poteka pod vsakoletnim patronatom predsednika Republike Slovenije. Z odmevnimi večgeneracijskimi koncerti na prostem Oma, deda & rock ‘n’ roll je DANica dosegla enega izmed vrhuncev v premagovanju stigmatiziranega odnosa do starejših.

Za nekonvencionalne in sodobne pristope pri organiziranju dela s starejšimi je dom prejel najvišje evropsko priznanje The best facility in Europe 2018-2020 v konkurenci najboljših domov iz gospodarsko najrazvitejših držav EU.

“Mandat najboljšega doma v Evropi zaključujemo z izjemno gesto podjetja Lineal, ki je skupaj z DANico začetnik vseslovenske akcije Za kanček več z Inženirji dobrodelnosti,” pojasnjuje direktor Doma Danice Vogrinec mag. Marko Slavič.

Linealova tri desetletja inovativnih tehnoloških rešitev

Že tri desetletja si prizadevamo za razvoj tehnoloških rešitev pri načrtovanju najkompleksnejših infrastrukturnih projektov. V Linealu smo se podpisali pod več kot 1.500 projektov na področju cest in železnic, komunikacijske infrastrukture, hidrotehnike, komunalne infrastrukture in elektrotehnike.

Ključen korak smo naredili pred desetimi leti, ko smo razvoj usmerili v digitalizacijo in projektiranje 3D. Danes ugotavljamo, da z uporabo tehnologije BIM izboljšujemo procese projektiranja in vodenja najzahtevnejših infrastrukturnih projektov, kar nas umešča med vodilna podjetja za sodobno načrtovanje v tem delu Evrope.

Z digitalnimi kompetencami kos izzivom pandemije

Vlaganje v digitalizacijo procesov in razvoj digitalnih kompetenc zaposlenih se je izkazalo za izjemno prednost, še posebej med trenutno epidemijo. Predanost ekipe in digitalno okolje sta nam omogočila, da smo zanesljivo izpeljali vse projekte za naše naročnike, čeprav so se delovne razmere korenito spremenile.

“Največja vrednost Lineala so zaposleni, ki so predani načrtovanju in v zahtevnih inženirskih projektih vidijo strokovni ter osebni izziv,” pravi direktor mag. Dušan Ogrizek. “Dokazali smo, da smo v vseh razmerah zanesljiv partner in svetovalec.”

Ob tridesetletnici gesta za boljšo prihodnost

“Podjetja, ki smo se uspela prilagoditi trenutnim razmeram in nadaljevati svoje delo, čutimo veliko večjo družbeno odgovornost kot v preteklih letih,” se zaveda mag. Dušan Ogrizek. “Tako za Lineal kot za vse naše zaposlene je pomembno, da gradimo bolj povezano družbo s trajnostnimi rešitvami. December je mesec obdarovanj, zato bomo ob tridesetletnici podjetja z dobrodelno gesto obdarili naše okolje. Upamo, da bomo s tem spremenili način medgeneracijskega sodelovanja in prispevali kanček več za boljšo ter lepšo prihodnost.”

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.