sl

Novica

Južna obvoznica Slovenj Gradca

Južna obvoznica Slovenj Gradca

julij 2020

V torek 7.7.2020 je v organizaciji Mestne občine Slovenj Gradec potekala strokovna delavnica SODOBNA PODOBA IN UREDITEV MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC »Izzivi in priložnosti«.  Delavnica je bila namenjena postopnemu razumevanju celovite obravnave načrtovanih prostorskih in prometnih ureditev v Mestni občini Slovenj Gradec.

Na delavnici je sodeloval tudi mag. Matej Dobovšek iz podjetja Lineal d.o.o., ki je predstavil ugotovitve izdelane prometne študije južne obvozne ceste mesta Slovenj Gradec. V sklopu prometne študije, je bil izdelan makro prometni  model in kapacitetne analize križišč. Ugotovljeno je bilo, da se z izgradnjo južne obvozne ceste občutno prometno razbremeni Celjska cesta, ki poteka skozi mesto Slovenj Gradec in po svoji strukturi ni primerna za tranzitni promet (lokalne zožitve, bližine šol ipd.). Rezultati prometnega vrednotenja so pokazali tudi občutne časovne in kilometrske prihranke vozil na mestnem cestnem omrežju, s čimer se bo zmanjšal negativen okoljski vpliv prometa za večino prebivalcev Slovenj Gradca. 

Vir: mag. Matej Dobovšek

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.