sl

Projekt

Informacijsko modeliranje nadgradnje železniške proge Zidani Most–Celje

Informacijsko modeliranje nadgradnje železniške proge Zidani Most–Celje

V fazi načrtovanja (PZI) smo za naročnika načrtovali in vodili projekt skozi BIM-pristop na lastnem skupnem podatkovnem okolju (CDE), izdelali BIM 3D-modele za cestne ureditve s pripadajočimi objekti, BIM 4D- in 5D-modele in vršili koordinacijo. V fazi izvedbe poteka spremljava gradnje s pomočjo BIM-modela. 

Za naročnika smo vodili projekt v BIM-okolju z vzpostavitvijo projektnega strežnika, izdelali parametrične BIM 3D-modele (podporne in oporne konstrukcije, cestne ureditve s pripadajočo prometno opremo, komunalni vodi, prepust, podvoz in most), vključno s popisom in predračunom del ter 4D- in 5D-simulacijo gradnje, ki ustrezno reprezentira vse projektne rešitve v fazi PZI. Med fazo načrtovanja se je periodično izvajala koordinacija vseh BIM-modelov. V fazi izvedbe poteka spremljava gradnje s pomočjo BIM-modela.

Lokacija:

Marija Gradec

Investicijska vrednost:

47.258.901,75 milijona evrov

Storitve:

Vodenje in načrtovanje BIM-pristopa, BIM 3D-modeliranje, BIM 4D-modeliranje, BIM 5D-modeliranje, BIM-koordinacija, spremljava gradnje z BIM-pristopom.

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.