sl

Novica

Cesta Arclin – Ljubečna iz ptičje perspektive

Cesta Arclin – Ljubečna iz ptičje perspektive

marec 2023
 
Zaključila so se dela na povezovalni cesti Arclin – Ljubečna, katera se odcepi od obstoječe reg. ceste R3-752/7206 v km 1+755 na začetku kraja Ljubečna severovzhodno od avtocestnega priključka Celje vzhod.
 
Poteka proti jugu mimo naselja Ljubečna, industrijskega območja Ljubečna (nekdanja opekarna) ter mimo avtopoligona in se nato naveže na krožno križišče K2 (križišče povezovalne ceste in lokalne ceste LC 034092 (Trnovlje pri Celju – Leskovec).
 
Gradnja je obsegala povezovalno cesto v dolžini cca 1,34 km, dve enopasovni krožni križišči, priključno lokalno cesto, deviacije poljskih poti ter dostopno cesto k skladišču Hojnik.
 
V sklopu celotnega projekta so se izvedle tudi vodnogospodarske ureditve na dveh vodotokih, vključno z dvema novima prepustoma. Zgradila se je nova meteorna kanalizacija ter javna razsvetljava, ustrezno pa so se uredili oz. prilagodili tudi ostali obstoječi komunalni vodi.
 

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.