sl

Projekt

Razvojni projekt INproBIM

Razvojni projekt INproBIM

V podjetju se vsakodnevno ukvarjamo z vodenjem gradbenih projektov, kjer je v sodobnem digitaliziranem okolju ena od bistvenih prednosti učinkovito in sistemsko nadzorovano upravljanje z dokumenti in informacijami.

  • Obvladovanje množičnih podatkov predstavlja nove izzive podjetjem in organizacijam.
  • Namen RRI projekta je izdelati projektni portal s podporo za BIM z nadgradnjo in integracijo parcialnih obstoječih odprtokodnih programskih rešitev (komponent).
  • Projektni portal bo temeljil na odprtokodni sistemski rešitvi, ki bo omogočal spremljanje investicijskega procesa s podporo spletnega dokumentnega sistema, ki bo nadgrajen s sodelovalnim BIM strežnikom. Gre za rešitev v oblaku, ki ustreza konceptu SaS (Software As a Service). Informacijski model gradbenega objekta (BIM-model) predstavlja za podjetje primer množičnih podatkov (reda velikosti nekaj GB).
  • Projekt uvrščamo v prednostno področje “Pametna mesta in skupnosti” in pod tehnologijo “Računalništvo v oblaku in množični podatki”.
  • Raziskovalno razvojna strategija RISS, ima za enega glavnih ciljev vzpostavitev kakovostnejšega inovacijskega okolja, pri čemer je prispevek programa k uresničevanju organizacije raziskovalno-razvojne dejavnosti v gospodarstvu na način, kjer se tradicionalni raziskovalni oddelki in strokovnjaki reorganizirajo tako, da so s svojo razvojno in inovacijsko dejavnostjo bližje trgu.
  • Podjetje bo z razvojem nove storitve lahko svoje storitve ponujalo na višjem nivoju. Bistvenega pomena je uvedba BIM strežnika v kombinaciji s projektnim strežnikom kot enotno storitev, saj takšna storitev ponuja preboj na trgu, predvsem na področju odprtokodnih rešitev kar pomeni odprta vrata za javne investitorje, ki so zavezani k izbiri nekomercialnih ponudnikov.
Naslov:

Inovativen proces za izdelavo digitalnih modelov grajene infrastrukture z uporabo oblaka točk

Kratica:

INproBIM

Program:

Projekt se umešča v prednostno področje "pametna mesta in skupnosti" in pod tehnologijo "računalništvo in množični podatki".

Trajanje projekta:

07/2017 - 01/2019

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.