sl

Novica

Projekt 2. dela 3. razvojne osi dobil priložnostni logotip

julij 2018

Vsebina: Konzorcij projektantskih podjetij, ki vključuje Lineal d. o. o., BPI d. o. o. in IRGO Consulting d. o. o., bo projektno dokumentacijo za 2. del 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem označeval s posebnim priložnostnim logotipom.

Izkušeni oblikovalki iz oblikovalskega studia WDS, ki sta poskrbeli za priložnostni logotip, oblikovanja nista prepustili naključju. Glede na to, da rekonstrukcija obstoječe ceste ne bi bistveno spremenila neustreznih elementov, je rešitev umestitev nove trase ceste na 3. razvojni osi v prostor in to sta ponazorili tudi v logotipu.

Število 3 in črko R sta medsebojno povezali in nakazali novo pot. S povezovanjem dveh elementov logotipa poleg fizične povezave v obliki ceste sta nakazali tudi neposreden povezovalni vidik razvoja, od gospodarstva in prometa do turizma.

Pri barvni paleti izhajata iz toplih odtenkov grba Koroške in tako je nastala nova barva kot zmes rdeče in rumene. Predvsem sta želeli, da bi logotip pri ljudeh že na prvi pogled spodbudil pozitivno asociacijo, saj ljudje pogosto slabo spremljajo projekte, kjer se posega v naravno okolje.

Konzorcij, ki skrbi za projektiranje prihodnosti prometne povezave med Velenjem in Slovenj Gradcem, bo logotip uporabljal na vseh materialih, ki bodo nastali v sklopu projektne naloge.

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.