sl

Novica

Predstavitev celostne prometne strategije Občine Muta

Predstavitev celostne prometne strategije Občine Muta

maj 2018

V sredo 16. 5. je v prostorih Občine Muta potekala predstavitev celostne prometne strategije in podelitev nagrad srečnim nagrajencem, ki so sodelovali v anketni raziskavi o potovalnih navadah občanov. Podžupan Rudolf Koležnik je predstavil uspešnost projekta in javnost obvestil o odobritvi sofinanciranja za izdelavo celostne prometne strategije v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe za leti 2017 in 2018.

Sledila je predstavitev osnovnih informacij o strategiji, kaj ta predstavlja in zakaj se izdeluje. S pomočjo tega strateškega dokumenta bo Občina Muta izboljšala svojo podobo, mobilnost in dostopnost za vse ljudi, omogočila višjo kakovost bivanja in pozitivno vplivala na okolje ter zdravje svojih občanov. Prav tako bo celotna predstavitev celostne prometne strategije predstavljena na redni seji Občinskega sveta Občine Muta 24. maja 2018.

Začetna predstavitev je izzvala tudi nekaj vprašanj s strani prisotnih novinarjev. Postavljeno je bilo vprašanje, ali so določeni ukrepi oziroma rezultati v občini že vidni. Odgovor je bil pritrdilen, saj se v občini že izvaja veliko sprememb na tem področju. 
Podeljene so bile tudi nagrade trem srečnim nagrajencem, ki so sodelovali v anketni raziskavi o potovalnih navadah občanov in bili izžrebani na javni razpravi 14. marca 2018.

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.