sl

Novica

AC Draženci–Gruškovje bo končana pred rokom

AC Draženci–Gruškovje bo končana pred rokom

julij 2018

Drugi del manjkajočega odseka podravske avtoceste proti mejnemu prehodu Gruškovje bo končan več kot tri mesece pred zastavljenim rokom. To so sporočili iz podjetja Euroasfalt. S tem bo zadnji odsek povezave, dolg 5,77 kilometra, na tehnični pregled predvidoma pripravljen septembra letos, kar bo precej pred rokom za dokončanje, ki je 19. januar 2019. Tako bo dokončan projekt 1185 AC Draženci–Gruškovje, ki je skupno dolg okoli 13 kilometrov. Gradnja odseka je precej zahtevna, na trasi je 45 objektov, od tega dvocevni predor, osem mostov in viaduktov ter trije nadvozi čez avtocesto. Stroški za zdaj ostajajo v okviru pogodbene vrednosti, ki je 46 milijonov evrov brez davka.

Lokalno prebivalstvo je pokazalo veliko razumevanja, saj je med gradnjo poleg prašenja ali blata na začasnih povezavah posebnost v tem, da trasa avtoceste poteka po nekdanji regionalni cesti in se vzporedno gradi tudi regionalna cesta.

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. S klikom na gumb NADALJUJ se bo ustvaril piškotek, v katerega se bo zapisalo, da želite skriti to pop-up okno. V piškotek se NE bo shranila nobena osebna informacija.