Projekt 2.dela 3. razvojne osi dobil priložnostni logotip

Objavljeno 31. 7. 2018

Konzorcij projektantskih podjetij, ki vključuje Lineal d.o.o., BPI d.o.o. in IRGO Consulting d.o.o., bo projektno dokumentacijo za 2. del 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem, označeval s posebnim priložnostnim logotipom.

Izkušeni oblikovalki iz oblikovalskega studia WDS, ki sta poskrbeli za priložnostni logotip, oblikovanja nista prepustili naključju. Glede na to, da rekonstrukcija obstoječe ceste ne bi bistveno spremenila neustreznih elementov, je rešitev umestitev nove trase ceste na 3. razvojni osi v prostor in to sta ponazorili tudi v logotipu.

Število 3 in črko R sta medsebojno povezali in nakazali novo pot. S povezovanjem dveh elementov logotipa poleg fizične povezave v obliki ceste sta nakazali tudi neposreden povezovalni vidik razvoja, od gospodarstva in prometa do turizma.

Pri barvni paleti izhajata iz toplih odtenkov iz grba Koroške in tako je nastala nova barva kot zmes rdeče in rumene. Predvsem sta želeli, da bi logotip pri ljudeh že na prvi pogled vzpodbudil pozitivno asociacijo, saj ljudje pogosto slabo spremljajo projekte, kjer se posega v naravno okolje.

Konzorcij, ki skrbi za projektiranje prihodnosti prometne povezave med Velenjem in Slovenj Gradcem, bo logotip uporabljal na vseh materialih, ki bodo nastali v sklopu projektne naloge.

E-novice
Za najnovejše informacije in aktualne dogodke se prijavite na naše e-novice!