LJUDJE, KI TVORIMO LINEAL - NEŽA ČEPON

Objavljeno 24. 8. 2018

Neža Čepon, študentka Vodarstva in okoljskega inženirstva na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo.Neža Čepon se je našim vrstam pridružila pred slabim mesecem, ko se je iz Ljubljane preselila v Maribor in pričela s študentsko prakso na Oddelku za komunalo, hidrotehniko in okoljsko infrastrukturo. Po besedah vodje oddelka Janija Trojnerja, se je Neža odlično obnesla.


Na Linealu si slab mesec. Kako bi ocenila svoj čas?
10/10.

Kako to, da si se odločila za Lineal?
Podjetje je veliko, s polno dobrimi projekti... in odločitev res ni bila težka. Po obisku podjetja z Društvom študentov vodarstva, pa sem dobila samo še potrditev.  

Si še sveža s fakultete. Kakšna je razlika med teorijo in prakso?
Razlika je velika. Na fakulteti dobimo dobro teoretično podlago, ne znamo pa si predstavljati kako in koliko so stvari aplikativne. Poleg tega smo bolj navajeni na svinčnik in papir, nimamo pa izkušenj z izdelovanjem in obdelovanjem večjih primerov v digitalni obliki. Tekom študija bi lahko za samostojno delo izdelali sem in tja kak seminar...bolj resen. 

Kako si se ujela v delovnem okolju Lineala? Kaj ti je najbolj všeč?
Pogoji za delo so super. Všeč mi razpoloženje med sodelavci in njihova pripravljenost za pomoč. Cenim, da si brez problema potrpežljivo (vsaj zdi se mi) vzamejo čas za obrazložitev in predajanje znanja. To zelo cenim.

Kak nasvet bi dala študentom po praktični izkušnji na Linealu?
Če vam kaj
na fakulteti ni všeč , podajte predloge, predlagajte spremembo. Predvsem pa je pomembno biti aktiven tekom študija v društvih oz. različnih organizacijah in biti samoiniciativen ter vedoželjen... 

E-novice
Za najnovejše informacije in aktualne dogodke se prijavite na naše e-novice!