Ljudje, ki tvorimo Lineal - Hrvoje Jirsak

Objavljeno 6. 7. 2018

Hrvoje Jirsak. Našemu kolektivu se je pridružil v začetku leta 2018. Že v prvem mesecu se je »ujel« in postal del linealove »družine«. Hrvoje je sicer projektant s hrvaškim potnim listom in veliko željo po kakovostnem delu. Iz rodne Slatine se je pred časom selil v Zagreb, od koder je nato pristal v Mariboru, kjer sedaj svoje delo opravlja na Oddelku za komunalo, hidrotehniko in okoljsko infrastrukturo. Spoznajte ga!

 

Službo v javnem podjetju si zamenjal z Linealom. Pa ne le službo, tudi državo. Kako to?

V pisarni javnega podjetja ne bi nikoli mogel postati pravi inženir. Zato sem se odločil za spremembo, dokler je še bil čas. Nisem študiral gradbeništvo zato, da bi sedel v pisarni in izgubljal čas s stvarmi, ki nimajo povezave s stroko.

Kako bi opisal prvih 6 mesecev na Linealu?

Naporno je. Veliko dela in stresa. Še posebej prvih nekaj tednov. A so stvari sedle na svoje mesto. Še posebej bi pohvalil in se zahvalil kolegom, ki vedno priskočijo na pomoč.

Kaj te je na Linealu najbolj presenetilo?

Povprečje v letih. Lineal je dokaj »mlado« podjetje, ko je govora o projektantskem biroju.

Izzivi s katerimi se srečuješ ob delu?

Obseg dela in delovna napetost. Ampak to je pričakovano, saj je bolje, da je dela preveč, kot premalo.

Ali so tvoja strokovna pričakovanja izpolnjena?

Absolutno! Sem človek, ki se zelo rad uči in loteva izzivov. Zame je Lineal top podjetje, saj sem se v tem času naučil res veliko. In to je šele začetek. Projektiranje v gradbeništvu je namreč veliko področje in nahajam se v kolektivu, kjer se lahko zares vsega naučim.

E-novice
Za najnovejše informacije in aktualne dogodke se prijavite na naše e-novice!