Ljudje, ki tvorimo Lineal - Gregor Kokot

Objavljeno 29. 6. 2018

Gregor Kokot, Projektant I na Oddelku za komunalo, hidrotehniko in okoljsko infrastrukturo. Kmalu drugič očka in trenutni predsednik internega Športnega društva Rondo. Sodelavcem bolj znan kot dr. Excel. Spoznajte ga.

 

Najprej vprašanje… Od kod tolikšno navdušenje nad Excelom?

Kaj pa vem. Iz želje, da se stvari, ki se dajo avtomatizirati, dejansko avtomatizirajo, kar pomeni velik prihranek časa, dokazano. Pa ne škodi, če so stvari urejene. In zbrane v tabelah. Pisanih tabelah. In povezane s formulami. Zapletenimi formulami. In jih je lahko najti. In jih Excel naredi namesto tebe.

Na Linealu si že lepo število let. Koliko točno in kaj te po vseh teh letih še vedno motivira?

Skupaj s študentsko prakso bo počasi 11 let. Najbolj me motivira možnost napredka, zanimivi projekti in nove izkušnje, tako strokovne kot življenjske. Pestro je, nikoli ni dolgčas.

Kateri od številnih projektov se ti je najbolj vtisnil v spomin in zakaj?

HH analiza za IDP Šentilj, brez dvoma. Ker tekom projekta čisto nič ni šlo po načrtu, a nam je na koncu vseeno uspelo, kljub vsem preprekam in izzivom. Je trajalo, ampak je bilo vredno izkušnje. 

Koliko šteje pri tvojem delu pozitivno vzdušje v podjetju?

Veliko. Če je vzdušje dobro, se lažje osredotočimo na delo in ne razmišljamo o slabih stvareh. Pa tudi zelo pomembno je priti v službo, kjer te vsak dan čaka pozitivno naravnana ekipa. Saj so vzponi in padci v delu, ampak dobro vzdušje in ekipa te lahko dostikrat drži pokonci.

Kje vidiš Lineal v prihodnosti?

V BIM-u, kje pa drugje?! Na vrhu, v vsem, česar se lotimo, to mora biti cilj. Pa naj so to največji projekti ali pa skrb za dobro počutje in vzdušje med zaposlenimi na takšen in drugačen način. Cilj mora biti vrh, če ne to, pa vsaj maksimalen izkoristek vsega potenciala, ki ga ima Lineal, na vseh področjih.

E-novice
Za najnovejše informacije in aktualne dogodke se prijavite na naše e-novice!