Ljudje, ki tvorimo Lineal - Barbara Vihar

Objavljeno 10. 5. 2018

Barbara Vihar je sedmo leto na Linealu v Mariboru. Drugo leto zapored pa opravlja funkcijo komercialne referentke in je del Splošnega sektorja podjetja. Spoznajte jo.

Kaj tvoj delovni naziv pomeni v praksi? S čim se vsakodnevno »ubadaš«?

Spremljanje razpisov, priprava dokumentacije za ponudbe, sodelovanje s partnerji in podizvajalci, pridobivanje referenc, pridobivanje garancij, naročila…veliko papirologije in birokracije, skratka.

Se spomniš svojega prvega dne na Linealu? Kaj te je takrat najbolj presenetilo?

Iskreno povedano se ga več ne spomnim, ker je že kar nekaj časa od tega. Spomnim pa se, da mi je bila na začetku v veliko pomoč sodelavka in soimenjakinja Barbara Lah, saj me je od začetka usmerjala in učila. To je bila namreč moja prva služba, v katero sem prišla brez znanja in izkušenj. Hvala, Barbara!

Delala si na številnih razpisih. Kateri se ti je najbolj vtisnil v spomin in zakaj?

Zagotovo najbolj razpisi za aglomeracije na Hrvaškem. Ker so bili moji prvi in ker so bili zelo obsežni…

Veliko časa se ukvarjaš tudi z razpisi iz tujine. Kakšna je razlika med »domačimi« in tujimi?

Razlike med »domačimi« in »tujimi« razpisi se zmanjšujejo. Seveda pa se razpisi med državami še vedno razlikujejo. Veliko več napora in dela zahtevajo tuji razpisi, zaradi tujega jezika, slabšega poznavanja zakonodaje, vsi dokumenti morajo bit sodno prevedeni, itd. Precejšnje olajšanje je sicer prinesla uvedba ESPD obrazcev, katerih namen je olajšati delo ponudnikom in zmanjšati stroške v fazi oddaje ponudbe.     

Glede na to, da je večina tvojih sodelavcev inženirjev … Kako ste se ujeli?

Zdi se mi zelo pomembno, da lahko delamo to kar nas veseli in da se v svojem delovnem okolju dobro počutimo. Jaz na srečo opravljam delo, ki me veseli in imam sodelavce, poleg katerih se dobro počutim. Zelo sem vesela, da sem lahko del takšnega kolektiva.

E-novice
Za najnovejše informacije in aktualne dogodke se prijavite na naše e-novice!