Ljudje, ki tvorimo Lineal - Aleš Hraš

Objavljeno 15. 6. 2018

Aleš Hraš, cool »foter« ali »ata« kot so me poimenovali nekateri mlajši sodelavci, saj je na Linealu že 18. leto. Vedno pripravljen pomagati, vedno nasmejan in strokovnjak za regionalne in lokalne ceste. Trenutno sodeluje pri večjih infrastrukturnih projektih, kmalu pa prevzame še svoj kos projektiranja 3. razvojne osi. Sicer pa eden najbolj pozitivnih oseb v našem podjetju. Spoznajte ga!

 


  
Na Oddeleku za ceste in železnice vas čaka velik izziv projektiranja 3. razvojne osi. Česa se pri tem najbolj veseliš?
Vesel bom, če bom del izziva 3. razvojne osi, ki predstavlja pomemben projekt tako za Lineal kot za celotno Slovenijo.

Se spomniš svojih začetkov na Linealu? Kaj te je najbolj presenetilo, ko si začel delati na Linealu?
Seveda se spomnim.
Čeprav je bilo to pred 18. leti. V podjetje sem prišel kot študent, ki je iskal počitniško delo, v kolektiv, ki je tvoril »le« 13 sodelavcev. Seveda je takrat bil to zame velik kolektiv, ki pa me je toplo sprejel. Tako sem že prvi dan prepoznal, da je to podjetje v katerem bi si želel delati. Kasneje je iz počitniškega dela nastala pogodba o zaposlitvi, ki traja še danes.

 

Delal si na številnih projektih. Katerega ne boš nikoli pozabil in zakaj?
Projektov je bilo res veliko tako manjših kot tudi velikih. Moj prvi projekt na katerem sem sodeloval je bil voden pod številko 349 krožno križišče v Limbušu. Izjemno zanimivo je bilo že na začetku sodelovati pri nastajanju nove prometne rešitve v domačem kraju. Najbolj pa mi je v spominu ostal projekt št. 1000 rekonstrukcija 8km regionalne ceste skozi pet naselij. Uf… ni bilo konca.

Kaj meniš, da je v podjetju ključno za pozitivno vzdušje?
Kljub težkemu obdobju za gradbeništvo, ki je končno za nami (vsaj za nekaj let) menim, da se je v podjetju uspela zadržati pozitivna klima. Vsekakor sta za to potrebna dva dejavnika. To sta vodstvo in zaposleni. Brez obeh ne gre! Pozdravljam družabne dogodke, kjer se lahko sproščeno družimo v športnih in nešportnih aktivnostih.
Skratka, kljub napornim dnevom rad prihajam v službo in sem del ekipe.

Kje vidiš Lineal čez 10 let?
Lineal vidim, kot prepoznavno podjetje ne samo doma, ampak tudi na območju celotne regije.
E-novice
Za najnovejše informacije in aktualne dogodke se prijavite na naše e-novice!